Shabdkosh®

Language Support Forums | भाषा सहयोग मंच

Cooking tips -1

03 Jun 2015 06:15


03 Jun 2015 06:15
gvshwnth
Moderator
03 Jun 2015 06:15

I received this as an email forward from a Tamil friend.
Please check my translation.

==========
சமையல் டிப்ஸ்..!
Cooking tips

* ரசம் அதிகமாக கொதிக்ககூடாது.
Rasam should not be boiled excessively

* காபிக்கு பால் நன்றாக காயக்கூடாது.
For Coffee the milk should not be heated too much.

* மோர்க்குழம்பு ஆறும் வரை மூடக்கூடாது.
Do not cover “morkozhambu” till it cools down
(morkozhambu is a yellow gravy made with curd and similar to कड़ी but a few vegetable pieces are added)

* கீரைகளை மூடிப்போட்டு சமைக்கக்கூடாது.
Spinach (paalak) should not be cooked in a covered state

* காய்கறிகளை ரொம்பவும் பொடியாக நறுக்கக்கூடாது.
Vegetables should not be cut into excessively small pieces


(to be continued….)

 


03 Jun 2015 06:16
gvshwnth
Moderator
03 Jun 2015 06:16

(....continued from previous post)

சூடாக இருக்கும் போது, எலுமிச்சம்பழம் பிழியக்கூடாது.
When it is hot, one should not squeeze in lemon juice.

* தக்காளியையும், வெங்காயத்தையும் ஒன்றாக வதக்கக்கூடாது.
Onions and Tomatoes should not be fried together

* பிரிட்ஜில் வாழைப்பழமும், உருளைக்கிழங்கும் வைக்கக் கூடாது.
Raw plantains and potatoes should not be stored in the refrigerator

* பெருங்காயம் தாளிக்கும் போது, எண்ணெய் நன்றாக காயக்கூடாது.
When spicing with Asafoetida (heeng), the oil should not be heated too much.

* தேங்காய்ப்பால் சேர்த்தவுடன், குழம்பு அதிகமாக கொதிக்கக்கூடாது.
When adding coconut milk, the gravy should not be heated too much

* குலோப்ஜாமூன் பொரித்தெடுக்க நெய்யோ, எண்ணெயோ நன்றாக காயக்கூடாது.
The ghee or oil for frying gulaab jaamoons should not be heated too much.

* குழம்போ, பொரியலோ, அடுப்பில் இருக்கும் போது கொத்தமல்லி இலையை போடக்கூடாது.
Coriander leaves (kothmir/dhaniya) should not be added to the gravy or fried dish when it is on the stove.

=====
Regards
GV


03 Jun 2015 19:38
nathan
Member
03 Jun 2015 19:38

சமையல் டிப்ஸ்..!
Cooking tips

* ரசம் அதிகமாக கொதிக்ககூடாது.
Rasam should not be boiled excessively
Rasam should not boil excessively

* காபிக்கு பால் நன்றாக காயக்கூடாது.
For Coffee the milk should not be heated too much.
Milk for coffee should not be thoroughly heated.

* மோர்க்குழம்பு ஆறும் வரை மூடக்கூடாது.
Do not cover “morkozhambu” till it cools down
(morkozhambu is a yellow gravy made with curd and similar to कड़ी but a few vegetable pieces are added)
o not cover “morkozhambu” till it cools down
(morkozhambu is a yellow gravy made with curd and similar to कड़ी but a few vegetable pieces are added)

Buttermilk gravy should not be covered until (it is) completely cooled.


* கீரைகளை மூடிப்போட்டு சமைக்கக்கூடாது.
Spinach (paalak) should not be cooked in a covered state

* காய்கறிகளை ரொம்பவும் பொடியாக நறுக்கக்கூடாது.
Vegetables should not be cut into excessively small pieces


03 Jun 2015 19:42
nathan
Member
03 Jun 2015 19:42

* கீரைகளை மூடிப்போட்டு சமைக்கக்கூடாது.
Spinach (paalak) should not be cooked in a covered state
Leafy vegetables should not be covered while cooking.


Note: கீரை can refer to any type of leafy vegetable.

* காய்கறிகளை ரொம்பவும் பொடியாக நறுக்கக்கூடாது.
Vegetables should not be cut into excessively small pieces
Vegetables should not be diced into tiny bits.


03 Jun 2015 19:55
nathan
Member
03 Jun 2015 19:55

சூடாக இருக்கும் போது, எலுமிச்சம்பழம் பிழியக்கூடாது.
When it is hot, one should not squeeze in lemon juice

Lemon should not be sqeezed in while hot.

* தக்காளியையும், வெங்காயத்தையும் ஒன்றாக வதக்கக்கூடாது.
Onions and Tomatoes should not be fried together

Should not sauté tomato and onion together.

பிரிட்ஜில் வாழைப்பழமும், உருளைக்கிழங்கும் வைக்கக் கூடாது.
Raw plantains and potatoes should not be stored in the refrigerator

* பெருங்காயம் தாளிக்கும் போது, எண்ணெய் நன்றாக காயக்கூடாது.
When spicing with Asafoetida (heeng), the oil should not be heated too much.

The oil should not be thoroughly heated when seasoning asafoetida.

* தேங்காய்ப்பால் சேர்த்தவுடன், குழம்பு அதிகமாக கொதிக்கக்கூடாது.
When adding coconut milk, the gravy should not be heated too much
The gravy should not boil too much after adding coconut milk.


03 Jun 2015 19:55
nathan
Member
03 Jun 2015 19:55

* குலோப்ஜாமூன் பொரித்தெடுக்க நெய்யோ, எண்ணெயோ நன்றாக காயக்கூடாது.
The ghee or oil for frying gulaab jaamoons should not be heated too much.

To fry gulab jamuns,  the ghee or oil should not be thoroughly heated.

* குழம்போ, பொரியலோ, அடுப்பில் இருக்கும் போது கொத்தமல்லி இலையை போடக்கூடாது.
Coriander leaves (kothmir/dhaniya) should not be added to the gravy or fried dish when it is on the stove.

Coriander leaf should not be added when gravy or roast is on the stove.


03 Jun 2015 20:09
gvshwnth
Moderator
03 Jun 2015 20:09

Thanks nathan.
Regards
GV